Laura

Coaching en een kleurenprofiel. Ik was nieuwsgierig, maar ook een beetje huiverig. Want, mensen in hokjes stoppen daar ben ik niet zo van. Op het werk vond ik dat mijn projecten niet goed liepen, dat er onvoldoende vooruitgang in zat, dat afspraken of eindproducten altijd anders waren dan eigenlijk van mij werd verwacht. Ik had het idee dat ik collega’s teleur moest stellen. Kans gemist, gezakt, een zeer kritische blik.

 

Van Marlies heb ik geleerd hoeveel belangen, verhoudingen en krachten er kunnen spelen rondom een project of overleg. Loopt het anders dan je had verwacht? Dan kan dat eigenlijk nooit alleen jouw schuld zijn.

 

En interessanter: dat in ‘hokjes stoppen’ is zo slecht nog niet. Het gaf me juist inzicht in mensen en communicatie. Verschillende mensen gebruiken verschillende woorden, tonen, gebaren en manieren en kunnen toch hetzelfde bedoelen. Of communiceren hetzelfde, maar komen tot andere eindproducten.

Als je gezamenlijkheid durft te vinden en het gesprek écht aangaat (luisteren samenvatten doorvragen, tja zo simpel!), dan kom je veel verder en is het veel leuker!