Wie wordt jouw coach?

dit is Marlies van Dam

Geboren in 1977 en jong van hart en geest. Mensen omschrijven me als loopbaancoach, mental coach, stresscoach, 1-op-1 trainer, vitaliteitscoach, ‘lekker in je vel coach’ en ‘schop onder je kont coach’. Ik ben ook sport-ster, inspiratiebron, geliefde, vriendin, zus en dochter. Mijn favoriete dier is een eekhoorn en mijn energie is aanstekelijk.

Wat wil je nog meer weten?

Marlies in een notendop:

Ik vind niet gauw iets gek. Niets is onbespreekbaar. Je mag al je schroom bij de deur achterlaten.

Mijn coaching is specifiek gericht op 20’ers en 30’ers die bezig zijn met zingeving en persoonlijke ontwikkeling, ik werk al bijna 10 jaar met dames en heren in die leeftijdscategorie.

Houd jij van buiten zijn? Ik ook! Misschien is jouw volgende sessie wel buiten in de natuur.

Ik heb meer dan honderd boeken over geluk, persoonlijk leiderschap, stress, vitaliteit en coaching verslonden en inmiddels 13 ( and counting ) serieuze opleidingen afgerond. Het kan dus zijn dat ik je wel eens lastig val met een heel interessant model. Daar krijg jij trouwens geen examenvragen over.

Waarom ik coachen zo leuk vind?

Ik heb ook andere dingen gedaan, Hotelschool den Haag bijvoorbeeld en marketing. Nu, na een jaartje of 40, weet ik dat coachen het beste bij mij past. En dit is wat ik er zo leuk aan vind:

De wereld daagt jou constant uit om te groeien en aan te passen. Als coach kan ik jouw groei superchargen door middel van reflectie, zelfonderzoek en zelfontwikkeling! Zo zorg ik dat jij lekker in je vel zit, wat de wereld ook voor je voeten gooit. Daar word ik echt heel blij van!

Zo heb ik mezelf ontwikkeld

Mijn inspiratie

Het leven heeft zoveel moois te bieden. Ik kan ontzettend genieten van buiten zijn, maar ook van boeken en muziek. Mijn favoriete artiesten, schrijvers en inspirators vind je in mijn digitale bieb.

Mijn weg naar een vitaal en stressvrij leven

Iedereen kan wel eens wat hulp gebruiken. Ook Marlies van Dam dus, zeker als ze heel hard roept dat het allemaal geweldig gaat.

 

In 2005 vertel ik dit aan iedereen die ernaar vraagt: ‘Ik heb het lekker voor elkaar! Het gaat super.’ Dat kan niemand ontkennen. Ik rij in een leuke auto, heb een goed betaalde baan, al 7 jaar een relatie, veel (te) gekke uitjes en mijn agenda staat vol met leuke vrienden en vriendinnen. Het perfecte plaatje!

 

Aan de andere kant ben ik moe, ongelukkig en ontevreden. Ik heb vaak hoofdpijn en mood swings. Ik ben veel bezig met wat anderen van me denken en vraag me af of ik mijn werk wel goed doe.

 

Na een tijdje besef ik dat ik mijn perfecte leventje niet vol kan houden. Dat besef leidt tot een keerpunt. Er volgt een moeilijke periode waarin ik ‘dag’ zeg. Dag tegen mijn baan, dag tegen mijn relatie en dag tegen een heleboel lekker, maar o zo slecht, eten. Voor het eerst in mijn leven volg ik mijn hart en gevoel. Ik zet mijn eigen koers uit en maak keuzes die goed voor mij zijn.

 

Wat er daarna gebeurt, vind ik nog altijd ontzettend interessant. Er komt opeens ruimte. Ik begin me beter te voelen. Ik leer beter ontspannen, geniet meer van het leven en begin te groeien. Dan zoek ik een coach (er zullen er meerdere volgen). Ik volg talloze opleidingen op het gebied van stress, persoonlijk leiderschap, persoonlijke effectiviteit en vitaliteit. Ik lees honderden boeken en ik word steeds meer mezelf , totdat ik eind 2010 start als trainer en coach.

Zo, genoeg over mij

laten we het over jou hebben

Ben je benieuwd of ik de juiste coach ben voor jou? Neem dan contact met me op. We maken een afspraak voor een intake. Zorg dat je een hemd aanhebt, zodat ik het van je lijf kan vragen.

    INSTAGRAM

    SOUNDCLOUD

    LINKEDIN